23. nedjelja kroz godinu - župne obavijesti

23. nedjelja kroz godinu - župne obavijesti

1. Nedjelja, 16. kolovoza 2015.

Župna crkva u 8.00, 9.00, 11.00 i 19.00 sati.

2. U tjednu

Sv. Mise u 19.00 sati

Utorak, 8. rujna, Mala Gospa - Sv.Mise u crkvi u 8.00, 9.30 i 11.00 sati.

Sljedeće nedjelje u kapeli u Vratinku u 11.00 sati.

3. Mala Gospa - klečanje u našoj župi

U utorak, 8. rujna je naše župno klanjanje

Osim sv. Misa imat ćemo cijelog dana klanjanje pred Presvetim Otajstvom u našoj crkvi. Poslije sv. Mise u 9.30 pa do podne organizirano, a poslije podne od 16.00 sati se izmjenjuju naše molitvene zajednice i pokreti: Marijina legija, molitvena zajednica "komunalac", mješoviti zbor..

4. Novi bogoslov - Antonoi Štengl

S radošću možemo oglasiti da je iz naše župe Sv. Anastazije u Nadbiskupsko Bogoslovno sjemenište u Zagrebu primljen ml. gosp. Antonio Štengl.

Antonio Štengl rođen je u Zagrebu, 27. ožujka 1991. godine. Od tada pa sve do sada sa svojom obitelji živi u Gornjem kraju - u župi. Sv. Anastazije u Samoboru.

U Samoboru je završio osnovnu školu, a poslije toga upisao i završio Strukovnu srednju školu te psotigao zvanje Tehničar za računalstvo.

Antonio dolazi iz obitelji koja je od davnih vremena uključena u suradnji sa župom. Otac, Stjepan mu je član Župnog Pastoralnog vijeća. Stric mu je dr. Ivan Štengl, profesor i svećenik zagrebačke Nadbiskupije.

Posebno se istaknuo u animatorskom radu u župi kroz vođenje grupe krizmanika, ministranata. Aktivan je član zajednice mladih naše župe kao i njegova braća i sestra. Redovito sudjeluje na Sv. Misama, a velikim blagdanima i po potrebi pomaže u djeljenju sv. Pričesti.