16. NEDJELJA KROZ GODINU 19. srpnja 2020.

16. NEDJELJA KROZ GODINU 19. srpnja 2020.

16. NEDJELJA KROZ GODINU

19. srpnja 2020.

1. SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM (kroz srpanj i kolovoz): 8, 9.30, 19 SATI

SUBOTOM: 8.00 SATI

RADNIM DANOM: 19.00 SATI

2. PROSLAVA SVETE ANE

Sljedeće nedjelje blagdan je sv. Joakima i Ane,roditelja BDM. Ovaj blagdan posebno ćemo proslaviti u kapeli sv. Ane u Anindolu.

Za blagdan ćemo se pripremiti trodnevnicom koja započinje u četvrtak, 23. srpnja kada će svetu misu u župnoj crkvi u 19 sati predslaviti mladomisnik vlč. Tomislav Medić. U petak, 24. srpnja također u župnoj crkvi svetu misu predslavit će vlč. Filip Marić, upravitelj župe u Jastrebarskom; u subotu navečer, uoči samoga blagdana sveta misa u 19 sati bit će u kapeli sv. Ane koju će predslaviti prof. Josip Šimunović, a nakon mise na našoj Kalvariji imat ćemo put svjetla do kapele sv. Jurja te moliti za sve nerođene, sve majke, trudnice i djecu. 

Na sam blagdan sv. Ane, u nedjelju, svete mise u župnoj crkvi su u 8 i 19 sati, a ispred kapelice u 8,9.30,11 i 17 sati. Svečanu misu u 11 sati predslavit će vlč. Matej Petrić, a večernju mladomisnik vlč. Petar Galeković koji je kod nas vršio i đakonsku službu.

Pozivamo sve   na trodnevnicu i proslavu sv.Ane, a osobito u subotu na misu i put svjetla pozivamo sve obitelji s djecom. Također kroz ovaj tjedan svaki dan molit ćemo krunicu i litanije sv. Ani.

3.  PRIJAVE ZA HODOČAŠĆE NA MARIJU BISTRICU

Svi koji planraju ići na Mariju Bistricu s autobusima, mogu se prijaviti za autobus u župnom uredu. Cijena karte je 50 kn, međutim radi epidemiološke situacije još će se kroz naredne dane razmotriti svi detalji organizacije pa se stoga pozivaju svi koji planiraju ići autobusima da se prijave a kartu će platiti na ulasku u bus na sa dan hodočašća. 

4. TISAK

Glas Koncila, MAK, Radosna vijest,  novi broj Veritasa, časopis Marija, Kana, novi broj Glasnika Srca Isusova i Marijina