1. NEDJELJA DOŠAŠĆA (GODINA B)

1. NEDJELJA DOŠAŠĆA (GODINA B)

29. studenoga 2020.

1.SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM: 6.30, 8, 9.30, 11, 18 SATI

SUBOTOM: 6.30 SATI

RADNIM DANOM: 6.30 SATI, UTORAK, ČETVRTAK I PETAK I U 18 SATI

2. SVETE MISE ZORNICE

Kao što je običaj mise zornice u čast Kristova rođenja slave se svakoga dana i nedjelje u 06.30 sati. Nastojmo srce i dušu pripraviti za Kristov dolazak.

3. NOVE MJERE NACIONALNOG STOŽERA CZ

Od 28. studenog do 21. prosinca nastupaju nove odredbe nacionalnog stožera. U zatvorenom prostoru smije biti najviše 25 osoba. Lijepo molimo za razumijevanje i odgovornost s obzirom na ozbiljnost situacije u kojoj živimo. Od sljedeće nedjelje umjesto misa po kapelama, dok traju ove odredbe, bit će šesta sveta misa u 17 sati.

4. ADVENTSKA DOGAĐANJA U ŽUPI

Naši mladi pripremili su adventske vjenčiće koje možete nabaviti na izlazu iz crkve. U subotu u 17 sati na gradskom trgu bit će paljenje druge adventske svijeće. Danas, u pripravi za Božić, nakon svetih misa, prikupljat ćemo novčane darove za župni Caritas. Caritasove kutije su postavljene u crkvi za vaš dar u nepokvarljivim prehrambenim proizvodima. Potrebe su velike pa vam na svakom daru zahvaljujemo.

5. SAKRAMENT ISPOVIJEDI PRIJE BOŽIĆA

S obzirom na novonastalu situaciju neće biti zajedničke župne ispovijedi pred Božić i svećenici iz dekanata neće dolaziti ispovijedati pa vas lijepo pozivamo i molimo da se organizirate za primanje sakramenta svete ispovijedu u vremenu Došašća. Svakog dana prije mise zornice i prije večernje svete mise (od 17h) bit će prigoda za primanje sakramenta ispovijedi. Nemojte čekati zadnji čas već prigodu pomirenja s Bogom iskoristite prije.

6. EUHARISTIJSKO KLANJANJE U PRIPRAVI ZA BOŽIĆ

Utorkom, četvrtkom i petkom od 17 sati bit će izložen Presveti Oltarski Sakrament kao prigoda za osobnu molitvu i susret s Gospodinom u pripravi za proslavu Božića. S obzirom na situaciju iskoristite ovu prigodu molitve za zdravlje duše i tijela naših bolesnih, za slogu i mir u našim obiteljima te društveni napredak i blagostanje cijeloga našeg društva i grada.
 

7. POBOŽNOST BOŽJEM MILOSRĐU

Kao i prošle pastoralne godine molimo pobožnost Božjem milosrđu. Svakog petka u 17.30 molit će se krunica i zazivi Božjem milosrđu te čitati poticajne misli sv. Faustine.

8. ZAHVALA ŽUPNIM DAROVATELJIMA

Svima koji svojim darom, u ovim teškim vremenima, pomažete uzdržavanje naše Župe, crkvenih objekata i župnih suradnika, od srca zahvaljujemo.

9. POHOD BOLESNICIMA

Ovih dana imamo puno smrtnih slučajeva naših župljana. Nažalost većina nije u bolesti primila sakramente utjehe i pomirenja pa vas podsjećamo i molimo da u bolesti i trpljenju uz medicinsku skrb svojim bližnjima osigurate i duhovnu pomoć.

10. UPIS MISA ZA 2021. 

U uredovno vrijeme župnog ureda, Uto – Pet: 09 – 11 i 15 – 17, možete predbilježiti svoje misne nakane za prvih šest mjeseci sljedeće godine. Svakog dana osim utorka i petka upisujemo dvije misne nakane, a utorkom i petkom, kad su skupne mise, dopuštenjem našeg Nadbiskupa, može se upisati više nakana. Nedjeljom se upisuje jedna misna nakana. 

11. TISAK I KALENDARI ZA 2021.

Preproučam novi broj Glasa Koncila, Mali Koncil – MAK, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Kana, Veritas, Marija te Radosnu Vijest. Na stolu kod izlaza iz crkve možete nabaviti nove katoličke kalendare za novu, 2021. godine. 12 – lisne, 1 – lisne, veliku knjigu Danica, džepne kalendare Danica i sv. Antuna, Božićne čestitke.