28. NEDJELJA KROZ GODINU 11. listopada 2020.

28. NEDJELJA KROZ GODINU 11. listopada 2020.

1.SVETE MISE U ŽUPNOJ CRKVI

NEDJELJOM: 8, 9.30, 11, 19 SATI

SUBOTOM: SLAVLJA SVETE POTVRDE

RADNIM DANOM: 19.00 SATI

2. SLAVLJE ROĐENDANA GRADA SAMOBORA

Prigodom 778. rođendana našeg Grada, gradski oci, udruge proizašle iz Domovinskog rata, položit će vijence i pomoliti se u Parku domovinske zahvalnosti, u subotu 17. listopada u 10 sati. Svečana misa za nosioce civilne vlasti u našemu gradu i za sve župljane bit će u nedjelju 18. listopada u 11 sati. Svima čestitamo dan grada Samobora moleći Boga za napredak i blagostanje našega grada.

3. SLAVLJE PRAOCA ABRAHAMA U GRKOKATOLIČKOM CENTRU

Danas naši grkokatolici slave blagdan praoca Abrahama u grkokatoličkom centru u Samoboru. Svečana liturgija je u 11 sati. 

4. ISPOVIJED KRIZMANIKA, KUMOVA I RODITELJA

U petak, 16. listopada bit će slavlje svete ispovijedi za vjeroučenike OŠ Samobor, ujutro u 8 sati i navečer u 19.30. Molim roditelje, kumove, braću i sesre da se pridruže sakramentu ispovijedi koji za to imaju uvjete. Molim vas dođite na vrijeme!

5. SLAVLJE SVETE POTVRDE

U subotu, 17. listopada, slavimo sakrament Svete Potvrde za OŠ Samobor. 09.00 – 8.A,B; 11.00 – 8.C,D. Zbog epidemioloških mjera molimo da u crkvi budu samo krizmanici, kumovi i roditelji. Molimo vas da ponesete makse. 

6. SUSRET ŠTOVATELJA BOŽJEG MILOSRĐA

U subotu 17. listopada 7. je nacionalni susret štovatelja Božjeg milosrđa. Susret se održava u svetištu Majke Božje Bistričke s početkom u 11 sati koje predvodi mons. dr. Petar Palić.

7. MISIJSKA NEDJELJA

Sljedeća nedjelja u Katoličkoj Crkvi se slavi kao Misijska nedjelja. Molitvom, žrtvom i svojim darovima potpomažemo naviještaj Evanđelja u misijskim zemljama. Dar u milostinji i izlazu iz crkve daje se na tu nakanu.

 

8. MISE PO KAPELAMA

Sljedeće nedjelje sveta misa u 11 sati bit će u kapeli u Gradni.

9. INICIJATIVA 40 DANA ZA ŽIVOT

Pridružujemo se molitvenoj inicijativi 40 dana za život, u našoj župi s ovim rasporedom događanja: svake nedjelje u 15 sati pobožnost je KRIŽNOG PUTA kod špilje Gospe Lurdske, na šetnici; srijedom je krunica u 18.30 za nerođene te za svaki začeti život.

10. EUHARISTIJSKO KLANJANJE ČETVRTKOM

Svaki četvrtak, pola sata prije večernje svete mise, prigoda je za euharistijsko klanjanje i molitvu pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.  

11. MJESEC LISTOPAD – POBOŽNOST MAJCI BOŽJOJ

Mjesec listopad posvećen je pobožnosti Majci Božjoj. Svake večeri molimo krunicu i litanije pola sata prije večernje svete mise. Molim zajednice da se dogovore i naprave raspored.

12. ODREDBE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

Mjere stožera civilne zaštite Zagrebačke županije produžuju se do 31. listopada, što znači da se i dalje u zatvorenim prostorima moraju nositi maske. 

13. TISAK

Preproučam novi broj Glasa Koncila, Mali Koncil – MAK, Glasnik Srca Isusova i Marijina, Kana, Veritas, Marija te Radosnu Vijest.